Forme si tipuri de lame pentru cutite

Forme si tipuri de lame pentru cutite
Cutitele sunt de nelipsit din bucatariile noastre. Totusi, pe piata exista acum atat de multe variante pentru care putem opta atunci cand vine vorba de aceste accesorii, incat numai cunoasterea formelor si tipurilor de lame ne poate ajuta la alegerea celor mai bune cutite, pentru intrebuintari specifice. In timp ce cutitele cu lame subtiri si ascutite sunt potrivite pentru taierea legumelor, cele cu lame mai groase si mai robuste sunt bune pentru taierea carnii de exemplu. De aceea, alegerea cutitelor in functie de formele si tipurile de lame este esentiala pentru a face taierea mai usoara, mai sigura si mai precisa, respectiv pentru a obtine performante optime in bucatarie.
De asemenea, cunoasterea si intelegerea formelor si tipurilor de lame ne poate ajuta si la mentinerea, ingrijirea si intretinerea corecta a cutitelor. Unele lame sunt mai predispuse la coroziune mai mult decat altele, de aceea este bine sa stim cum trebuie sa avem grija de cutitele din propria colectie, in functie de caracteristicile particulare ale acestora.
 

Care sunt cele mai populare forme si tipuri de lame pentru cutite


Pentru a face taierea mai usoara, dar si mai sigura si precisa in acelasi timp, este important sa alegeti cutitul potrivit, tinand cont de forma si tipul lamei acestuia. Iata in acest sens care sunt cele mai populare forme si tipuri de lame pentru cutite din care puteti alege, dar si care sunt utilizarile specifice ale acestora:
- lama dreapta. Aceasta este una dintre cele mai comune tipuri de lame pentru cutite, iar forma sa clasica este compatibila in special pentru a taia alimente mai dure, precum carnea sau cartofii.
- lama ondulata. Aceasta are o forma ondulata si se potriveste mai degraba pentru taierea alimentelor moi, precum painea sau legumele, fara a le strivi.  
- lama zimtata. Acest tip de lama se caracterizeaza prin zimtii mari si ascutiti, ceea ce o face potrivita in special pentru taierea alimentelor tari la exterior, dar moi la interior, cum ar fi chiflele, painea, prajiturile cu glazura etc.
- lama santoku. Aceasta are o forma similara cu cea a cutitului de bucatarie traditional si este foarte versatila, fiind utilizata pentru a taia legume si fructe, carne, peste etc.
- lama nakiri. Mai lata in comparatie cu lama santoku, lama nakiri este ideala pentru taierea legumelor si fructelor de dimensiuni mai mari, in special pentru a obtine felii subtiri.
- lama gyuto. Aceasta lama este considerata o unelta ideala pentru a taia si felia legume, carne si peste, fiind potrivita pentru sarcinile de zi cu zi intr-o bucatarie.
Acestea fiind spuse, acum ca ati aflat care sunt cele mai comune tipuri si forme de lame pentru cutite, este bine de stiut ca la Blades veti gasi cu usurinta produse de o calitate excelenta. Va punem la dispozitie cutite profesionale de calitate superioara, intr-o varietate de tipuri si forme de lame, astfel incat sa le puteti alege fara compromisuri pe cele care indeplinesc cele mai recente si stricte criterii. Grabiti-va, stocurile sunt limitate!
 

Suport clienti 09.00-14.00

0741235005 contact@blades.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!