Comanda pana in ora 15.00 (L-V) iar coletul va pleca catre tine astazi! Livrare EasyBox 15 lei (Plata Card) / Livrare adresa 18 lei (Ramburs Cash). Transport Gratuit la Comenzi peste 250 lei!

Sfaturi practice pentru alegerea si folosirea cutitelor de bucatarie

Sfaturi practice pentru alegerea si folosirea cutitelor de bucatarie
Cutitele sunt instrumente esentiale in orice bucatarie, deoarece va permit sa pregatiti simplu, rapid si in siguranta mancarea, iar un set bun de cutite merita intotdeauna investitia, intrucat va ajuta sa gatiti cu usurinta diferite preparate si sa obtineti rezultate optime in bucatarie pe termen lung. Totusi, ce trebuie sa stie orice bucatar pasionat in ceea ce priveste alegerea si folosirea cutitelor de bucatarie?

De ce sa tineti cont atunci cand alegeti cutitele de bucatarie


Desi ati putea crede ca alegerea cutitelor de bucatarie depinde in cea mai mare masura de nevoile si preferintele personale, in realitate insa exista cateva aspecte importante pe care trebuie sa le urmariti atunci cand cumparati cutite, pentru a va asigura ca acestea sunt exact ce aveti nevoie pentru activitatile zilnice din bucatarie.
Materialul si tipul lamei. Materialul lamei este criteriul de baza atunci cand doriti sa cumparati cele mai bune cutite de bucatarie. Otelul inoxidabil cu continut ridicat de carbon este, de exemplu, o alegere excelenta pentru o lama puternica, durabila si ascutita, ce ofera performanta maxima la fiecare utilizare. De asemenea, otelul carbon, otelul laminat sau otelul crom-molibden sunt alte cateva variante comune de materiale pentru care puteti opta.
Bineinteles, nu numai materialul folosit la fabricarea lamei este important, ci si tipul lamei. In acest sens, este bine de stiut ca exista mai multe tipuri de lame de cutit pe care le puteti lua in considerare, fiecare avand un scop specific. In timp ce cutitele cu lame groase si rigide sunt potrivite pentru a taia carnea de exemplu, cele cu lame subtiri si flexibile sunt potrivite mai degraba pentru a felia pestele, fructele si legumele. Iar vestea buna este ca la Blades veti putea alege dintr-o gama diversificata, in functie de propriile cerinte.
Intrebuintare. Exista o varietate de tipuri de cutite disponibile pe piata, fiecare avand propriile lor intrebuintari in bucatarie. Astfel, pentru a va fi mai usor sa le alegeti pe cele potrivite, ganditi-va la sarcinile pentru care le veti folosi cel mai des. De asemenea, nu folositi cutitele pentru alt scop decat acela pentru care au fost concepute. Aveti nevoie de un cutit pentru taierea legumelor si fructelor, de unul pentru dezosarea si filetarea carnii sau poate ca va intereseaza un cutit pentru felierea painii? La Blades avem cutite profesionale concepute pentru diferite sarcini, asa ca va invitam sa le alegeti pe cele care vi se potrivesc cu adevarat. Avand instrumentele potrivite pentru gatit, la momentul potrivit, puteti economisi timp pretios si efort in bucatarie.
Rezistenta si durabilitate. Pentru o utilizare indelungata, este important sa alegeti cutite fabricate din otel inoxidabil sau otel cu continut ridicat de carbon, intrucat aceste materiale au o buna reputatie la capitolul rezistenta si durabilitate. Cutitele profesionale pe care vi le punem la dispozitie la Blades sunt longevive si rezista mult timp, chiar si la uzura zilnica intensa, iar daca sunt ingrijite si intretinute in mod corespunzator, pot fi pastrate in stare buna pentru o perioada indelungata de timp.
Materialul manerului. Pentru a beneficia de confort sporit in bucatarie, este important sa alegeti cutite cu maner ergonomic, menite sa asigure o utilizare simpla, sigura si eficienta in timpul utilizarii. La Blades va punem la dispozitie o varietate imensa de cutite profesionale cu manere din lemn, acesta din urma fiind considerat cel mai bun material pentru care puteti opta. Cu produsele noastre, confortul nu va lipsi niciodata, iar utilizarea va fi floare la ureche chiar si pentru cei mai putin experimentati.
Ascutime, fiabilitate si eficienta. Un cutit bun este acela care ofera fiabilitate si eficienta fara riscuri in utilizare. In acest sens, este bine de stiut ca un cutit ascutit este mai sigur si mai eficient decat unul tocit, intrucat necesita mai putina forta si este mai putin probabil sa alunece si sa provoace accidente in timpul utilizarii.
Pe scurt, alegerea si folosirea corecta a cutitelor sunt aspecte esentiale pentru a obtine performante optime in bucatarie. Asadar, urmati sfaturile prezentate in acest articol pentru alegeri cat mai informate si inspirate. De asemenea, nu uitati sa trageti o fuga si in magazinul nostru online. La Blades, punem la dispozitia pasionatilor si profesionistilor din domeniul gastronomiei o gama diversificata de cutite profesionale, create special pentru a transforma gatitul intr-o activitate simpla, placuta si plina de satisfactii.
 

Suport clienti 09.00-14.00

0741235005 contact@blades.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!