Cum pot intretine in cele mai bune conditii cutitele metalice de bucatarie?

Cum pot intretine in cele mai bune conditii cutitele metalice de bucatarie?
Renumite pentru versatilitate, rezistenta si durabilitate, dar si pentru performanta excelenta pe care o ofera, cutitele metalice reprezinta la momentul actual o alegere foarte populara pentru bucatarii profesionisti, dar si pentru amatori deopotriva. Iar faptul ca sunt disponibile intr-o multitudine de dimensiuni si stiluri le face potrivite pentru o gama larga de sarcini, de la taierea carnii si pana la taierea fructelor si legumelor sau a painii, dar nu numai, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa lipseasca din bucataria dumneavoastra. Sau cel putin asa ar trebui. Totusi, cum le puteti intretine in cele mai bune conditii pentru a mentine performanta si longevitatea acestora?

Tips & Tricks pentru intretinerea corespunzatoare a cutitelor metalice

Daca tot investiti in cutite de bucatarie, este important sa le acordati si atentia cuvenita. Astfel, pentru a mentine cutitele metalice de bucatarie in stare perfecta de functionare si pentru a imbunatati durabilitatea acestora, exista cateva lucruri pe care le puteti face, dupa cum urmeaza:
Folositi cutitele metalice in scopul propus. Cutitele metalice sunt concepute pentru a fi folosite la anumite activitati de bucatarie. De aceea, pentru a va bucura de performanta dorita, nu folositi cutitele metalice pentru alt scop decat acela pentru care au fost concepute. In caz contrar, folosirea unui cutit pentru o sarcina gresita, diferita de cea pentru care a fost conceput propriu-zis, va poate ingreuna munca in bucatarie, iar rezultatele vor lasa de dorit de cele mai multe ori. Ba mai mult decat atat, utilizarea gresita poate afecta si calitatea cutitului, asa ca aveti grija sa alegeti mereu instrumentul potrivit pentru sarcina potrivita.
Ascutiti cutitele metalice cu regularitate. Pentru a mentine performanta optima a cutitelor metalice si pentru a obtine o mai mare precizie de taiere, prevenind in acest mod accidentele, ascutirea regulata este o necesitate esentiala. Iar pentru aceasta, piatra de ascutit sau otelul de slefuit reprezinta doua dintre cele mai eficiente accesorii la care puteti apela. Nu uita, un cutit ascutit in mod regulat e mai putin periculos decat unul tocit, deoarece asigura precizie si eficienta la taiere si este mai sigur la folosire. In general, accidentele au loc atunci cand se folosesc cutite neascutite.
Nu folositi cutitele metalice pe suprafete dure. Pentru a evitarea tocirea sau deteriorarea lamei, evitati sa folositi cutitele metalice pe suprafete rigide, cum ar fi marmura, metal, sticla, portelan sau placi ceramice. In schimb, puteti folosi un tocator din lemn sau plastic.
Curatati manual cutitele metalice dupa fiecare utilizare. Pentru a intretine in cele mai bune conditii cutitele metalice de bucatarie, se recomanda spalarea manuala imediat dupa utilizare, de preferat cu apa calda, sapun si un burete moale. Apoi, acestea trebuie uscate bine si depozitate. Curatarea cutitelor metalice in masina de spalat vase nu este recomandata, intrucat poate provoca micro-coroziune.
Depozitati cutitele metalice in mod corespunzator. Pentru a proteja lamele, dar si pentru a preveni ranirea, depozitarea adecvata a cutitelor metalice este esentiala. Pastrati-le intotdeauna in siguranta intr-un organizator sau intr-un suport bloc pentru cutite. De asemenea, o solutie excelenta este si banda magnetica pe perete, unde cutitele sunt protejate pe deplin, dar si la indemana de fiecare data cand aveti nevoie de ele.
Acestea fiind spuse, acum ca stiti cum puteti intretine in cele mai bune conditii cutitele metalice pentru a va asigura ca acestea raman in stare excelenta pe termen lung si continua sa fie instrumente eficiente pe care va puteti baza in bucatarie, este bine de stiut ca la Blades puteti alege dintr-o gama extinsa. Va punem la dispozitie cutite profesionale de calitate superioara, potrivite pentru bucatarii profesionisti, dar si pentru pasionatii de gatit sau pentru cei care gatesc doar ocazional, ceea ce inseamna ca indiferent de nevoile si preferintele personale, in magazinul nostru online oricine poate gasi varianta care i se potriveste cu adevarat.
 

Suport clienti 09.00-14.00

0741235005 contact@blades.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!