Cum indepartati rugina de pe cutite

Cum indepartati rugina de pe cutite
Cu totii ne-am confruntat macar o data in viata cu aparitia petelor de rugina pe cutitele de bucatarie, cauzate fie de expunerea la umiditate, fie de utilizarea incorecta sau de ingrijirea necorespunzatoare. Indiferent de cum au aparut, cert este ca petele de rugina nu doar ca sunt foarte inestetice, dar si deosebit de periculoase pentru sanatate, iar faptul ca se pot extinde cu usurinta odata cu trecerea timpului, face ca indepartarea lor sa fie o urgenta. Din fericire insa, exista numeroase modalitati prin care puteti indeparta rugina de pe cutite sau chiar preveni aparitia acesteia.

De ce se formeaza rugina pe cutite

In general, rugina se formeaza atunci cand cutitele intra in contact cu apa si oxigenul. Prin urmare, daca obisnuiti sa lasati cutitele in chiuveta plina cu apa mai mult decat este necesar sau chiar sa le curatati in masina de spalat vase, aparitia ruginei nu ar trebui sa va ia prin surprindere. Totodata, cutitele devin vulnerabile si atunci cand nu sunt uscate imediat sau sunt depozitate la ,,gramada”, cu restul tacamurilor.

Cum puteti sa indepartati rugina de pe cutite

Desi la prima vedere, indepartarea ruginei de pe cutite poate parea o sarcina dificila, ba chiar imposibila, in realitate insa puteti obtine rezultatele dorite, rapid si fara prea multe eforturi. Iata cateva dintre cele mai comune metode la care puteti apela:
Utilizati bicarbonat de sodiu. Beneficiile bicarbonatului de sodiu sunt nebanuite, iar putini dintre noi stiu ca acesta poate actiona eficient chiar si impotriva ruginei. Amestecati bicarbonatul de sodiu cu apa si aplicati pasta obtinuta pe suprafata cutitului, lasand-o sa actioneze timp de cateva minute. Ulterior, frecati lama cutitului cu o perie sau un burete moale pentru a indeparta rugina, clatind-o bine cu apa si uscand-o imediat dupa.
Apelati la zeama de lamaie. Inca din cele mai vechi timpuri, zeama de lamaie a fost un aliat de nadejde impotriva ruginei. Pur si simplu taiati o felie de lamaie si frecati pentru cateva minute lama cutitului cu ea, insistand pe petele de rugina. Dupa aceea, stergeti lama cu o carpa sau un burete moale pana cand petele vor disparea. De asemenea, pentru sanse mai mari de reusita, inmuiati lamaia in sare inainte de a freca lama cutitului cu ea.
Optati pentru un smirghel. Daca aveti de-a face cu pete de rugina dificile si incapatante, utilizarea unui smirghel poate fi o solutie salvatoare. Optati pentru un smirghel cu granulatie grosiera pentru indepartarea petelor de rugina extinse de pe cutite sau folositi un smirghel mai fin pentru punctele mici de rugina. Iar pentru a preveni deteriorarea lamei, asigurati-va ca acesta este bine lubrifiata cu ulei in timpul acestui proces. 
Desigur, indiferent de metoda pentru care optati pentru indepartarea ruginei, este important sa va asigurati ca lama cutitului este complet curatata si uscata dupa indepartarea petelor de rugina, astfel incat sa preveniti reaparitia acestora.
Folositi o solutie speciala. O solutie anti-rugina pentru cutite va poate ajuta sa eliminati rapid si simplu petele de rugina de pe cutite. Gasiti in magazinul nostru online solutia care reda aspectul original al metalului si protejeaza impotriva oxidarii.

Cum puteti sa preveniti aparitia ruginei pe cutite

In general, rugina isi face aparitia pe cutitele neglijate, care nu sunt utilizate sau ingrijite asa cum ar trebui. Astfel, este de la sine inteles de ce si cat este de importanta folosirea si intretinerea corespunzatoare atunci cand vrem sa prevenim aparitia ruginei si deteriorarea cutitelor din colectia noastra. Iate care sunt recomandarile noastre in acest sens:
- Curatati manual cutitele dupa fiecare utilizare, de preferat cu apa calda, sapun si un burete moale.
- Uscati cutitele imediat dupa spalare, cu ajutorul unui prosop de bucatarie.
- Nu inmuiati cutitele in chiuveta si nu le lasati in apa mai mult decat este cazul.
- Depozitati cutitele intr-un loc uscat si ferit de umiditate.
- Ascutiti cutitele in mod regulat pentru a preveni tocirea lamei si, implicit, deteriorarea acesteia si chiar aparitia ruginei.

Achizitionati solutii profesionale de indepartare a ruginei de la Blades

Daca metodele prezentate anterior nu functioneaza, este bine de stiut ca acum va puteti baza pe solutiile de la Blades pentru a curata si indeparta rugina de pe cutite, indiferent de cat de afectate sunt acestea. In magazinul nostru online avem produse pentru toate nevoile si cerintele posibile. De aceea, pe langa gama extinsa de cutite profesionale, va oferim si o selectie de accesorii create special pentru protejarea si intretinerea corespunzatoare a acestora, printre care se numara si solutiile de indepartare a ruginii. Concepute pentru a elimina usor, rapid, sigur si eficient rugina de pe cutite, pentru a reda aspectul original si pentru a proteja impotriva oxidarii, aceste produse din oferta noastra reprezinta cea mai buna optiune pentru intretinerea in cele mai bune conditii a cutitelor din colectia dumneavoastra, asa ca merita sa le acordati o sansa.
 

Suport clienti 09.00-14.00

0741235005 contact@blades.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!