Briceag Mars, Otel Inoxidabil D2, Maner Otel 440, 20 cm
Disclaimer: Detaliile pot fi diferite de la cutit la cutit, detalii precum finisajul, culoarea finisajului, culoarea lemnului, chiar si dimensiunea cu 1-2 mm.
Nivel de ascutire: Foarte ascutit. Se poate ascuti foarte usor de cate ori este nevoie.
Instructiuni de intretinere:
-Nu se curăță în mașina de spălat vase
-Nu se lasă în chiuveta cu celalalte vase si nu se lasă la uscat în scurgatorul de vase
-Se spală normal, cu apa si detergent imediat după folosire dar se șterge imediat după folosire cu o cârpă sau prosop de hârtie de orice urma de umezeala
-A nu se lasa intr-un mediu foarte umed sau plin cu aburi
-Se ascute din când în când pentru a menține tăișul ascuțit. E normal sa se uzeze taisul dupa cateva folosiri, in functie de metal, el se mentine mai mult sau mai putin. De regula, metalele care ruginesc mai usor, isi tin taisul un timp mai indelungat, deopotriva cele preponderent inoxidabile, rezista mai mult la rugina dar taisul nu este foarte ascutit si nu se mentine prea mult timp.
-De exemplu, otelul cu continut ridicat de carbon, tinde sa rugineasca repede dar este complet normal, metalul isi mentine taisul un timp indelungat dar rugineste mai usor. Nu trebuie sa va alarmati cand apare rugina, este complet normal pt aceste metale. La polul opus, otelul VG10 de exemplu rugineste foarte greu, de aceea este bun in bucatarie si pt uz zilnic fara prea multa intretinere, dar trebuie ascutit mai des. In cazul aparitiei ruginei, vestea buna este ca e doar superficiala, de suprafata si poate fi indepartata foarte usor cu o solutie anti-rugina.
-Manerele din lemn au nevoie de intretinere regulata. Cand incepe sa se aschieze, aveti nevoie de o hartie abraziva fina si un ulei pt lemn. Folositi hartia abraziva ca sa indepartati aschiile si sa faceti manerul fin dupa care aplicati uleiul de intretinere.
Instructiuni de folosire:
-Spalati cutitele cu apa si detergent de vase inainte de prima folosire, dupa care urmati instructiunile de intretinere.
-Folositi cutitele doar pe blaturi dedicate din lemn sau PVC. Nu folositi pe blaturi din marmura, metal sau alte materiale dure.
-Nu folositi cutitele prin lovire ci prin taiere. Taisul este subtire si ascutit pt a taia cu usurinta, nu loviti sub nici o forma
-Nu taiati oase mari, nu loviti oase mari. Pt macelarie, oase mari, tari e nevoie de sataruri speciale, de regula dintr-un otel foarte dur cum ar fi Otelul Carbon, cu un tais cu unghi mare, grosier, lama groasa, echilibrat din punct de vedere al greutatii pt a putea lovi cu el. Blades.ro nu comercializeaza inca astfel de sataruri.
-Aveti grija la huse, sa nu va raniti, caci se pot deteriora in timp, cu preponderent cele din textil, fara intarituri. Cele mai rezistente sunt cele din piele sintetica intarita de-a lungul taisului.