Cum se folosesc pietrele pentru ascutit cutite

Cum se folosesc pietrele pentru ascutit cutite
Atunci cand cumparati un set de cutite pentru bucatarie, este important sa va asigurati ca acesta contine si cateva accesorii de intretinere, cum ar fi pietrele pentru ascutit. In timp, toate cutitele se pot uza si toci, mai ales cand sunt utilizate zi de zi, ceea ce poate face taierea mai dificila si mai periculoasa, iar in acest context, utilizarea pietrelor pentru ascutit este cea mai buna solutie pentru a mentine cutitele in stare buna de functionare pentru o perioada lunga de timp. Cu alte cuvinte, pietrele special concepute pentru ascutit sunt niste accesorii extrem de utile, care cresc eficienta cutitelor si va faciliteaza munca, motiv pentru care este important sa le aveti mereu la indemana. Totusi, stiti cum se folosesc corect acestea?

Ce sunt pietrele pentru ascutit cutite si cum sa le alegeti pe cele potrivite

Pietrele pentru ascutit cutite se numara printre accesoriile indispensabile in orice bucatarie. Acestea sunt fabricate, de regula, din materiale dure si pot ajuta imbunatatirea performantei cutitelor, la cresterea preciziei si, automat, la reducerea si prevenirea riscului de accidente cauzate de cutitele tocite, ceea ce inseamna ca beneficiile pe care le ofera nu sunt deloc putine. Cu toate acestea insa, pentru a avea garantia obtinerii celor mai bune rezultate, este important sa alegeti pietre pentru ascutit cutite de inalta calitate, cu o granulatie fina si uniforma. De asemenea, recomandarea noastra este sa utilizati intotdeauna pietrele de ascutit potrivite, compatibile cu stilurile si tipurile de cutite pe care doriti sa le ascutiti. Pe piata exista acum pietre de ascutit fabricate din diverse materiale si cu diferite nivele de asperitate, potrivite pentru o gama extinsa de utilizari. Asadar, alegerea depinde de cerintele si preferintele individuale.
 

Cand si cum se folosesc pietrele pentru ascutit cutite

In general, pentru a preveni tocirea si deteriorarea cutitelor, ascutirea regulata este esentiala. O puteti face odata la cateva luni sau pur si simplu ori de cate ori simtiti ca lama cutitelor nu mai taie la fel de bine. In acelasi timp, in ceea ce priveste modul de utilizare a pietrelor pentru ascutit cutite, iata ce trebuie sa stiti:
- Inainte de utilizare, adaugati apa sau ulei mineral pe toata suprafata pietrelor pentru ascutit.
- Pentru a imbunatati performanta cutitelor, treceti lama acestora in mod repetat pe suprafata pietrei, pastrand un unghi de 15-20 de grade.
- Utilizati miscari constante pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
Acestea fiind spuse, in doar cativa pasi simpli, cu ajutorul pietrelor pentru ascutit, acum va puteti asigura ca toate cutitele din dotare functioneaza la cele mai bune performante si sunt gata oricand de utilizare.
 

Cumparati pietre pentru ascutit cutite de la Blades

Pietrele pentru ascutit sunt niste accesorii la mare cautare atunci cand vine vorba de a mentine cutitele intr-o stare optima de functionare pentru o perioada cat mai lunga de timp, avand garantia ca sunt bine ascutite si gata de actiune in orice moment. Totusi, este bine de stiut ca eficacitatea acestor accesorii poate varia in functie de tipul de piatra ales si de modul de utilizare. La Blades va punem la dispozitie pietre pentru ascutit cutite intr-o varietate de stiluri si dimensiuni, pentru a le putea alege cu usurinta pe cele potrivite nevoilor si preferintelor voastre. Acestea sunt concepute la cele mai inalte standarde de calitate si pot fi utilizate pentru ascutirea rapida, sigura si eficienta a tuturor tipurilor si stilurilor de cutite, de la cele de bucatarie si pana la cele de vanatoare, dar nu numai. 

 

Suport clienti 09.00-14.00

0741235005 contact@blades.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!